18. 5. 2024   |   svátek má Nataša
 

Zapomenuté heslo › Kokosový beránek

Název Množství a jednotka
polohrubá mouka 280 g
moučkový cukr 250 g
máslo nebo Hera 180 g
vejce 4 ks
strouhaný kokos 80 g
Zobrazit všechny ingredience

moučník
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 01 h.
Mamut :-)



Postup
Cukr se změklým máslem (nebo Herou) a vejci utřeme do pěny, přidáme strouhaný kokos, po částech mouku smíchanou s práškem do pečiva a promícháme. Těsto nalijeme do pečlivě vymazané a strouhankou vysypané beránkové formy (nedáváme formu plnou, těsto nabyde) a upečeme ve vyhřáté troubě na 175° asi hodinu. Po upečení formu otevřeme a necháme vychladnout, teprve pak vyklopíme.
Recept je do velké uzavíratelné formy.
Upečeného beránka pocukrujeme a ozdobíme mašličkou.



 


RECEPTY

Perníkové řezy

Postup: Roztopíme si máslo a necháme chvilku vychladnout. Celá vajíčka ušleháme s... zobrazit recept

RECEPTY

Kuře pečené na kyselém zelí

Postup: Na dno pekáčku rozložíme vymačkané kyselé zelí. V 1 dl studené vody rozmícháme... zobrazit recept

RECEPTY

Ořechové rohlíčky

Postup: Bílky s krupicovým cukrem šleháme nad parou do zhoustnutí. Pak přidáme mleté... zobrazit recept

RECEPTY

Gulášová polévka s bílými fazolemi

Postup: Fazole den předem namočíme. Druhý den nakrájíme maso, orestujeme jej na cibuli,... zobrazit recept

RECEPTY

Tchýnino "maso na šťávě"

Postup: Cibuli nakrájíme nadrobno a maso na menší kostky. Na sádle opečeme cibuli... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Česnek

     Malá, voňavá palička česneku, některými odsuzovaná pro... zobrazit článek

RESTAURACE

Černý Orel

Pivovar s restaurací a ubytováním.The New York Times zařadil Kroměříž a Pivovar...